HBK odlučio izbaciti komunistički pozdrav “Zdravo Marijo” a uvode 'Sellam-ellejkum' ili 'Bog' Marijo

Biskupi

Riječ je o tipološkom zlostavljanju zdravog razuma koji se primjenjuje desetljećima, tvrde u udruzi.

Udruga indoktriniranih komunista pokajnika (UIKP), u suradnji s Hrvatskom biskupskom konferencijom (HBK), odlučila je izostaviti komunistički pozdrav "zdravo" iz "Zdravo Marije". Riječ je o tipološkom zlostavljanju zdravog razuma koji se primjenjuje desetljećima, tvrde u udruzi.

Ako se radi o naslovnom pozdravu 'ave', na nekadašnji hrvatsko-srpski jezik nije se moglo potpuno prevesti iskonsku misao kojom se pozdravlja Kraljicu - tvrdi fra Josip Begić iz Gornjih Begića (općina Begići).

Prema tome, primjenjujući uhodanu praksu sportskog pozdrava "zdravo", koji je promijenjen u sportski pozdrav "za dom spremni", HBK, u suradnji s UIKP-om, odlučio je uvesti u primjenu naslovni pozdrav "dio", u hrvatskom poznatiji kao "bok" ako to neprođe onda ide sigurno Sellam alejkum Marijo

Kad vjernici na misi budu izgovarali 'Bok, ili Sellam alejkum Marijo', više neće imati onaj neugodni osjećaj kao da pozdravljaju partijskoga komesara koji im je doveo žandare u kuću da ih premlate samo zato što su vjernici. A takvi se slučajevi događaju svaki dan diljem Hrvatske - objasnio je biskup Košić.

To bi trebalo rezultirati većim razumijevanjem lika i djela sv. Marije, posebice na potezu Međunožje -  Kaptol - Međugorje, što će postati službeno već s prvim brojem Narodnih novina, istaknuo je Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Končila.

Izvor: Satira NEWSBAR

Članak je satiričnog sadržaja i neodražava stav ozbiljnih vijesti..

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net