Ergodan zaprijetio da će Turska otvoriti granice za migrante

E moj Erdogane pustićeš jadne i iznemogle muslimane da se dave po moru i time ucjenjuješ Evropu...

Sramota na šta si pao, ti isti ljudi i Evropa cijela očekuju da im budeš Sultan...

Komentar: Ljuta Krajina

Nakon što je EP izglasao rezoluciju o zamrzavanju pregovora sa Turskom o članstvu u EU Erdogan je kazao da prazne prijetnje ne utiču na njega.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan zaprijetio je danas da bi Turska mogla da otvori granice za migrante, nakon što je Evropski parlament izglasao rezoluciju o zamrzavanju pregovora sa Turskom o članstvu u EU.

"Slušajte me. Ako nastavite dalje sa ovim, granice će biti otvorene, imajte to na umu", poručio je Erdogan Evropskoj uniji tokom govora u Istanbulu.

Ergodan je kazao da ni na njega, a ni na njegove ljude neće utjecati "prazne prijetnje".

"Neće utjecati ni ako svi vi odobrite rezoluciju EP", rekao je Erdogan na konferenciji u Istanbulu.

Budući da EP nije nadležan za suspendiranje ili prekidanje pregovora o članstvu između i neke od zemalja kandidatkinja, ova odluka je savjetodavnog karaktera Evropskom vijeću i vladama zemalja članica EU-a.

'Rasprave bez temelja i vizije'

Turski ministar za EU i glavni pregovarač Omer Celik ranije je izjavio kako se u Uniji vode bespotrebne rasprave bez ikakvog temelja i vizije.

"Lako je govoriti o nekim pitanjima u mjestima gdje terorizam nije kročio. Međutim, umjesto da se pruži podrška Turskoj, koja vodi borbu protiv terorizma, koja ima 1.195 kilometra granice sa Sirijom i Irakom, u Evropi se, nažalost, vode rasprave bez temelja i vizije", rekao je Celik.

Očekuje se da će pitanje pregovora Turske o članstvu u EU biti razmatrano na samitu lidera EU-a u decembru.

Izvor: Agencije

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net