Danas regionalni sastanak o smanjenju rizika od katastrofa

Rgionalni sastanak o smanjenju rizika od katastrofa, koji organizira Misija OSCE-a u našoj zemlji u saradnji s Uredom koordinatora za ekonomsko-okolišne aktivnosti OSCE-a, počinje danas u Sarajevu.

Dvodnevni sastanak okupit će predstavnike partnerskih opština Vlore, Ulcinj, Goražde i Bajina Bašta, te predstavnike Arhus centara iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

 
 

Cilj sastanka je razmjena iskustava u jačanju institucionalnih kapaciteta za uspješnije suočavanje sa posljedicama katastrofa uzrokovanih prirodnim nepogodama.

Skup će otvoriti šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasador Jonathan Moore, austrijski ambasador Martin Pammer, pomoćnik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Samir Agić, te direktorica Švicarske agencije za međunarodni razvoj i saradnju Barbara Datwyler Scheuer, najavljeno je iz OSCE-a.

Ovim sastankom označava se kraj regionalne komponente za jugoistočnu Evropu u okviru projekta “Smanjenje rizika od katastrofa i sigurnost u OSCE regiji”.

 

LjutaKrajina.NET Izvor: novi


NAPOMENA: Poštujući slobodu govora portal Ljuta Krajina je omogućio svim građanima pristup javne riječi iza kojih stoji autor naznačenog teksta, kao i posjetiocima da slobodno komentarišu članke poštujući pravila javne riječi.

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net