Melburn: FC Bosna organizovala druženje Bosanaca

Melburn

FC Bosna organizovala druženje Bosanaca

Proteklog vikenda FC Bosna iz Melburna organizovala je “OPEN DAY” sa ciljem da okupi sve dosadašnje članove te da upiše nove igrače u sve selekcije kluba.

Informaciju više o druženju  Bosanca  dao nam je predsjednik fudbalskog kluba Bosna Nehrudin Djambegović :  “ Iako je u Australiji još uvijek sezona godišnjih odmora, mi smo više nego zadovoljni odzivom i posjetom.

Prikaz slikovne datoteke Kud Dukat.jpg

Bila nam je zaista čast ugostiti veći broj dugogodišnjih članova i prijatelja koji su od dana osnivanja kluba daleke 1978 godine još uvijek sa nama.

Naravno, u sportskom smislu zadovoljni smo i upisom novih fudbalera, tako da smo za narednu sezonu kompletno popunili omladinske i seniorske selekcije kako muškog tako i  ženskog tima.

Prikaz slikovne datoteke Zavidna posjeta.jpg

Na kraju želio bih se zahvaliti svima koji su se odazvali na naš poziv. Posebno hvala ide velikom prijatelju bh. zajednice gospodji  Nataly Suleymani članu parlamenta Victorie koja je uvijek uz naše gradjane u Australiji.”  Inače u zabavnom djelu programa  učestvovali  su KUD “Dukat”  i bend “Paša i Dženi” i  za svoj nastup nagradjeni su gromoglasnim aplauzom.

Pripremio:

Namik Alimajstorović

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net