Obama je postao prvi dobitnik Nobelove nagrade za MIR u povjesti koji je bombardovao 7 zemalja

https://www.novi-svjetski-poredak.com/wp-content/uploads/2016/12/obama-prst.jpg

Barack Obama, predsjednik koji je obećao promjene, zapravo se pokazalo da nije promijenio ništa, već naprotiv je proveo više ratova nego ijedan drugi predsjednik Amerike

Dok se 44. predsjednik SAD-a priprema napustiti pozornicu, može mu se “čestitati” na to me da je postao prvi dobitnik Nobelove nagrade za mir koji je bombardirao sedam različitih zemalja i vratio ih natrag u kameno doba.

Predsjednik koji je propovijedao nadu također je zadržao vojno-industrijski kompleks u dobroj kondiciji, prodavši rekordnih 115 milijardi dolara oružja Saudijskoj Arabiji, najvećem svjetskom represivnom režimu, te je destabiliziralo cijele regije, stvarajući vakuum za napredovanje terorista.

Kako su Sjedinjene Države obnavile bombardiranja i propagandnu kampanju u Siriji, čini se da američka sklonost za ratovanjem ne poznaje granice. Tijekom predsjedništva Barack Obame, SAD je bombardirao sedam zemalja, te je podržavao i druge destabilizirajuće vojne akcije diljem Bliskog istoka.

Donosimo pogled na ovih sedam zemalja i učinke bombardiranja:

Afganistan – Unatoč najavljenom “kraju” rata u Afganistanu, značajna američka vojna prisutnost je i dalje u Afganistanu. Dronovi su česta prisutnost na nebu Afganistana. U jednom napadu ranije ovog mjeseca ubijeno je 12 osoba, u skladu s iranskom PressTV.

Irak – Obamina administracija je provela više od 5.000 zračnih napada u Iraku i Siriji u samo posljednjih godinu dana, izvijestio je David Lerman za Bloomberg Business. Unatoč stalnom američkom vojnom angažmanu, terorizam je i dalje smrtono prisutan u iračkim gradovima.

Libija – Dok su Europska unija i njezini saveznici provodili mnoge zračne napade tijekom libijskog građanskog rata, američka je imala značajnu ulogu u destabilizaciji te zemlje kroz vojnu pomoć i izravnu potporu, osobito u vrijeme ubojstva generala Moammar Gadafija u 2011. godini. Sada ISIS također ima svoje uporište ovdje, a zemlja je opisana kao propala država.

Pakistan – američki napadi dronovima također su česti u Pakistanu, gdje Zavod za istraživačko novinarstvo procjenjuje se da je samo 4 posto žrtava identificirane kao članova al-Kaide. Iako su smrtonosni napadi dronovima u Pakistanu započeli pod predsjedništvom Georgeom W. Bushom, njihova učestalost dramatično se povećala u Obaminom režimu, RT je izvijestio prošle godine.

Somalija – Više od 100 američkih vojnika su stacionirani u Somaliji od 2007. godine, Reuters je izvijestio prošle godine. U rujnu, SAD ponovno provode zračne napade, ubivši Ahmeda Abdi Godanea, vođu ekstremističke grupe Al-Shabaab, za kojeg je SAD tvrdio da se udružio sa al-Kaidom.

Sirija – Nova američka kampanja bombardiranja Sirije se provodi već neko vrijeme, a američki ratni zrakoplovi polijeću iz baze u Turskoj. Zračni napadi su također korišteni u neuspjelom pokušaju da se brani “Divizija 30″ koja je propali američki pokušaj da se treniraju “umjereni” sirijski pobunjenici.

Jemen – Američki dokumenti koje je objavio WikiLeaksa pokazuju da su Jemenski dužnosnici dopustili zračne napade, koji su počeli u vrijeme George W. Busha, te su i dalje provode pod Obaminom administracijom, RT je objavio prošle godine.

Sve u svemu, SAD je bombardirao 14 pretežno muslimanskih zemajla od 1980.

Broj poginulih u svim modernim ratovima na Bliskom istoku može biti čak i do 4 milijuna mrtvih muslimana i Arapa.

Ponovljene vojne kampanje destabiliziraju Bliski istok, što dovodi do terorističkih skupina poput ISIS-a, omogućavajući procvat sektaštva koje zahtijeva daljnje bombardiranje, u onome što je opisano kao “vječni zaštitnički reket”.

Više na linku:

Novi-svjetski-poredak.com

 

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net