Poslušajte pjesmu s kojom je Cazinjanka Lina Kuduzović osvojila 3. mjesto na Eurosongu (VIDEO)

Poslušajte pjesmu s kojom je Cazinjanka Lina Kuduzović osvojila 3. mjesto na Eurosongu (VIDEO)

Kao što smo pisali na našem portalu Cazin.NET, prije nekoliko dana održan je popularni dječiji Eurosong 2015, na kojem je, kao predstavnica Slovenije, nastupila i Cazinjanka Lina Kuduzović.

Trinaesto izdanje dječijeg Eurosonga okupilo je u prijestolnici Bugarske učesnike iz 16 evropskih zemalja (Albanije, Belorusije, Bugarske, Gruzije, Irske, Italije, Jermenije, Makedonije, Malte, Rusije, San Marina, Srbije, Slovenije, Holandije, Ukrajine i Crne Gore) i predstavnicu Australije.

Pod sloganom „Otkrij“ (Discover) šou se odvijao u areni “Armec” u Sofiji, a pobjedu je odnijela Destini Čukunjere, predstavnica Malte sa pjesmom “Not My Soul”.

Treće mjesto, uz komentare mnogih da je zapravo i pobjednička, osvojila je predstavnica Slovenije, Lina Kuduzović, s pjesmom “Prva ljubezen” (Prva ljubav).

Zanimljivo je da ova 12-godišnja djevojčica vodi porijeklo iz BiH. Njeni roditelji, Sebina i Denis, su iz Cazina. Lina je rođena u Sloveniji i od ranog djetinjstva pokazivala je veliku ljubav prema muzici i pjevanju. Već sa četiri godine počela je pjevati, a sa šest učestvovati na različitim muzičkim priredbama i takmičenjima. Svake godine bio je vidljiv napredak u njenom pjevanju, tako da je 2010. godine pobijedila na takmičenju "Slovenija ima talent". Godine 2011. snimila je i svoj prvi CD sa 15 stranih kompozicija. Riječ je o pjesmama svjetskih zvijezda.

Poslušajte njen nastup na ovogodišnjem Eurosongu!

LjutaKrajina.NET

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net