SOVE KRAJINE I JOB USK / STOP ZLOSTAVLJANJU IZBJEGLICA

POZIVAMO DOBROTVORNE ORGANIZACIJE POMOZITE IZBJEGLICE ZAHVAĆENE RATNIM DJELOVANJEM I NJIHOVIM PROGONOM. POZIVAMO VLADE MAKEDONIJE, SRBIJE, HRVATSKE, BIH, I EVROPSKU UNIJU U CJELINI DA PRESTANU ZLOSTAVLJANJE NAD DJECOM, ŽENAMA I SVIM PROGNANIM IZ SVOJIH DOMOVA RATOM ZAHVAĆENIH.


DANAS U SVOM APELU, PORTALU LJUTA KRAJINA OGLASILI SU SE:

Regionalno boračko udruženje za USK i Bosansku Krajinu Organizatori otpora 'Sove Krajine'

 

 

Jedinstvena organizacija boraca-veterana 91-96 USK

''IMA TE LI VI SVOJU DJECU''.

Reagujemo javno što "Nikoga nije briga za zbrinjavanje ovih napaćenih ljudi, žena i djece izbjeglih sa ratnih područja. Na otvorenom spavaju, bez hrane, bez vode, bez ičega. I oni su  ljudska bića.

Nemožemo vjerovati da je poslije jučerašnje drame na makedonskoj granici minimum desetoro migranata teško povrijeđeno u pokušaju da pređu na teritoriju Makedonije. Makedonska policija je tom prilikom upotrijebila suzavac i šok bombe. 

Šokantne su informacije gdje se čak organizirano uz dopuštenje vlasti pokušava zaraditi na njihovoj muci. U medijima su se pojavile informacije da im lokalno stanovništvo za deset eura prodaje šest flaša vode.

Pa u kakvom mi to svijetu živimo, kaže se u saopštenju ove dvije boračke organizacije u svom apelu za pomoć nezbrinutim izbjeglicama sa ratom zahvaćenih područja

23.08.15.

 

LjutaKrajina.net

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net