Došao je historijski trenutak da svoju vlastitu državu i narod zaštitimo

Građani, državljani Bosne, Bosanke i Bosanci Regije Bosanske Krajine sve od Velike Kladuše, Bihaća, Sanskog Mosta, Prijedora i naše Banjaluke

PROBUDIMO SE I DIGNIMO GLAVE!!! VRATIMO ZGAŽENO DOSTOJANSTVO I ONO ŠTO NAM JE BOGOM I SVIJETOM VIJEKOVIMA DANO!

Dosta je prevara, pljački i lažnih obećanja. Dosta smo plaćali danak u krvi i mesu tuđinima u vlastitom domu, vlastitoj zemlji i vlastitom zraku. Bosna nije ni bošnjačka , ni srpska, ni hrvatska, ni pravoslavna, ni muslimanska ni katolička. Bosna je oduvijek bila i biće bosanska.

Ključ Bosne je pod stećcima, i sada je kucnuo trenutak da taj ključ uzmemo u svoje ruke i skinemo okove kojima su Bosna i bosanski narod okovani već stoljećima. Na to nas obavezuje i to nam ukazuje Povelja Kulina Bana. Kruna Kotromanića.
Došao je historijski trenutak da svoju vlastitu državu i narod zaštitimo. To je naše neotuđivo prirodno, historijsko, ljudsko i građansko pravo. To je naše neprikosnoveno i legitimno pravo i pravda najveće od svih drugih. Ujedinjeni, organizovani i međusobno solidarni u Saboru Bosanaca koji će se održati u Bihaću 26.12.2015. godine. Mi Bosanci, Bosanski narod imamo pravo na utvrđenu priliku u Bihaću da vratimo ono što nam je vijekovima otimano i branjeno. Budimo humani, budimo pravedni, budimo vrijedni i pametni jer to je ono što je oduvijek krasilo prave Bosance i Bosanke

Ezani i zvonjava crkvenih zvona su u Bosni oduvijek bili naš ponos i naša tradicija suživota. Oni su nas uvijek zorom budili, svečeri ispraćali i mirni spokoj nam davali sa nadom u bolje sutra. Neka se Bosanac i Bosna vječno prepoznaju.
Neka vječno živi Bosanski autohtoni narod.

Regionalno građansko vijeće Bosanske Krajine

14.10.2015.g.

Koordinator za Regiju Bosanska Krajina Bajrić Senad

LjutaKrajina.net

Tema: Bosna i Hercegovina

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net