ljutakrajina baner

RBIH

Kolumne

 • Mar 30 , 2015

  Prije Dnevnika, obavezno slijedi EPP. Nekad su ovu skraćenicu, u šali, nazivali „ EVO PEGLANJA POTROŠAČA“. Danas, bilo bi logičnije da kažu „EVO PRANJA PAMETI“.

   

 • Mar 24 , 2015

  "SREDINOM JUNA 1992, NEKA SRPSKA VOJNA ILI POLICIJSKA FORMACIJA PROVALILA JE U NAŠ STAN I SINA I MENE NASILNO MOBILISALA. RAFAL U VRATA, A ONDA: ‘NEKA IZAĐU SVI MUŠKARCI!’ SIŠAO SAM SA SINOM. ISPRED ZGRADE SU VEĆ BILE OKUPLJENE OSTALE KOMŠIJE. POSTROJILI SU NAS, RASPOREDILI: SRBE NA JEDNU, HRVATE I BOŠNJAKE NA DRUGU STRANU. SJEĆAM SE, NIKOLA ŠUPICA – OGROMAN, KRUPAN ČOVJEK U NEKIM RAZVALJENIM PAPUČAMA, MAGISTAR EKONOMIJE, GOVORI ČETIRI STRANA JEZIKA – POBUNIO SE KADA SU GA IZVELI: ‘JA SAM JUGOSLOVEN!’, REKAO JE. ‘NEĆU SA VAMA!’ NIJE POMOGLO; KAO I NAS, I NJEGA SU ODVOJILI NA SRPSKU STRANU. ODVELI SU NAS NA VRACE, IZNAD GRBAVICE, GDJE SU BILI SMJEŠTENI SRPSKI MAGACINI I KOMANDA. ZADUŽILI SMO PUŠKE. ‘NAPUNITE IH!’, NAREDILI SU. KAKO DA IH NAPUNIMO, BOG TE VIDIO! POKAZALI SU NAM I KOMANDOVALI: ‘PUCAJ!’ NA SARAJLIJE, NA KOMŠIJE, NA PRIJATELJE, NA BRAĆU... ‘SAMO PREBACUJTE PREKO MILJACKE!’, VIKALI SU"

 • Mar 23 , 2015

   

  General Jovan Divjak (1937.) u ožujku 2011. godine uhićen je u Beču zbog predmeta “Dobrovoljačka” i pušten iz prinudnog boravka u Beču krajem srpnja iste godine.

 • Mar 14 , 2015

  Jovo Vukeljić:”Mi smo srpska vojska koja je spremna vratiti oduzete teritorije”

  Jučer 13.03.2015.G. je Višegrad bi prepun uniformisanih četnika. Nekoliko hiljada članova četničkih organizacija iz regije okupilo se u Draževini kod Višegrada na ceremoniji sjećanja na zločinca Dražu Mihailovića.

 • Mar 11 , 2015

   

  Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, Slovenija, redovno analizira događanja na Bliskom istoku i Balkanu. IFIMES povodom višemjesečnog neuspješnog formiranja vlasti na nivou države Bosne i Hercegovine i entiteta Federacija BiH analizira aktualna događanja i moguće nove koalicije. Iz analize „Bosna i Hercegovina: Poraz izbornog pobjednika?“ izdvajamo najvažnije dijelove.
  Bosna i Hercegovina:

Satira

Općine USK

                             

Sloboda govora

ŠEHERZADA DELIĆ: U srcu bh. političara samo je jedan BOG, a on se zove NOVAC

Bišćanka Šeherzada Delić profesorica je bosanskog jezika, aktivistica Prve stranke, ali i svojevrsna glasnogovornica mladih. U svakom svom javnom istupu spominje mlade, te začarani krug u koji ih je dovela politika. Bez dlake na jeziku govori i o domaćim političarima i strankama na vlasti, zbog čega je imala i obiteljskih problema.

PayPal Donacija za projekat "Ljuta Krajina"

Unesi iznos donacije.

Joomla Paypal Donations Module