ljutakrajina baner
All RBIH Bos. Krajina Kolumne Region Satira Intervju Saopćenja Novi Front

SDBIH-klikni otvori pogledaj

RBIH

 • Sep 19 , 2014

  Na stranici Američke ambasade u BiH oštar tekst o odgovornosti vlasti napisali su David Barth, direktor misije Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH i pukovnik Scott Miller, vojni ataše. Sa zadovoljstvom ga prenosimo;

 • Sep 11 , 2014

  Sarajevo, 10.9.2014. -- Nekoliko dana prije zvaničnog predavanja stranačkih lista za oktobarske izbore, zazvonio mi je telefon. Poznat glas. Fahro. Za narod - Radončić Fahrudin. Za likovne umjetnike - genije sa kistom iz Nikšića koji se proslavio skiciranjem, kako ga optužuje bivša saradnica, ubistva jednog od šefova sarajevske mafije s kojim je Radončić, iako to niječe, imao strukturalan sukob, po dubini i širini.

 • Sep 08 , 2014

  banner-bk-bih

  1. ZAR ULAZAK U NATO NIJE PRIORITET BOSNE I HERCEGOVINE?

  2. NE GRADI SE DRŽAVNA STRATEGIJA NA STRAHU OD RATA, NEGO NA SVAKODNEVNIM REALNIM RIZICIMA

  3. KAKO MOŽETE DAVATI PODRŠKU ZUKORLIĆU KADA JE ON ISTI KAO CERIĆ?

   4. RE: LAGUMDŽIJIN KRST IZNAD SARAJEVA

   5. GLASAO SAM POŠTOM IZ INOSTRANSTVA

 • Sep 08 , 2014

  Na platou Kambeorvića polje u Zenici klanjana je kolektivna dženaza petorici smrtno stradalih rudara u jami Raspotočje Rudnika mrkog uglja Zenica, javlja Anadolu Agency (AA). Kolektivnu dženazu predvodio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović.

 • Sep 07 , 2014

  Peta međunarodna naučna konferencija o bosanskim piramidama “Skrivena historija“, koja je počela 1. septembra, bit će završena večeras u Sarajevu.

Kolumne

 • Sep 19 , 2014

  ODGOVORI NA SEFEROVO ISTUPANJE

  ČETIRI KOMENTARA - Sven Rustempašić, Esad Jaganjac, Musadik Borogovac, Muhamed Borogovac

   19.9.2014.

   

 • Sep 19 , 2014

  Vanredna sjednica Doma naroda prekinuta zbog nedostatka kvoruma

 • Sep 09 , 2014

  Konstitutivni narodi države BiH su Bošnjaci, Srbi i Hrvati, ali Srbi osim BiH imaju Srbiju, a Hrvati Hrvatsku te je samo za Bošnjake BiH „jedna i jedina“ domovina od koje mogu očekivati da vodi brigu o narodnim potrebama Bošnjaka. Međutim evidentno je da se država BiH loše stara o bošnjačkom narodu te je ovaj članak pokušaj da se detaljnije analizira ova nebriga države.

   

 • Sep 08 , 2014

  Javni prostor, ne samo posljednjih dana, mada u njima doživljava kulminaciju, krcat je jezičkih kovanica, novih i starih, termina i konstrukcija koje u sebi imaju islamski ili muslimanski atribut sa krajnje negativnim konotacijama. „Islamisti“, „džihadisti“, „otišao u džihad u Siriju“, „islamski hilafet“, „militantni/radikalni islamisti“ „islamski ekstremisti“ „islamski teroristi“, samo su neki od termina kojima je javni prostor prezasićen a svi impliciraju izrazito negativno značenje pa čak i brutalni teror.

 • Sep 07 , 2014

  Niko nije kao mi, Bošnjaci. Nit znamo ko smo, ni šta smo, ni šta hoćemo, ni kuda idemo. I nema većih šupaka od bošnjačkih.....

Klijent2

Satira

 • Aug 26 , 2014

  Mladi humorističar iz Sanskog Mosta je svoje pratioce oduševio novim video snimkom.

 • Aug 03 , 2014

  Cool Predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao je Surprised Milorada Dodika da otvori Republiku Srpsku na teritoriji Rusije.

  Yell Jer onaj ko ne voli Repubiku Srpsku' ne voli ni BiH rekao je u svojoj izjavi za rtvusk H. Lipovača uvaženi premijer USK prilikom posjete Dodika u Bihać te stim apelujući na Dodika da RS ostane kao tvorevina u BiH....etoga de sad  Money Mouth 

 • Jul 23 , 2014

  Ambasador Japana u Bosni i Hercegovini Hideo Yamazaki pristojno je i odmjereno očitao lekciju političarima u toj zemlji poručivši im da su korumpirana i bezobzirna kasta koja vodi računa samo o vlastitim interesima oglušujući se o potrebe siromašnih

   

 • Jul 19 , 2014

  Rezultat analize više od 6000 službenih dokumenata slovenske države

  "Naše najveće otkriće je, zapravo, da to nije bio neki običan kriminal, nego tajnoviti posao više država. To je bio državni kriminal, u kojem su surađivali mnogi agenti, vojnici, policajci i drugi, koji su krivična djela radili po naredbama i ‘u ime države’

 • Jun 21 , 2014

  Oni bi rekli da je narod u pitanju na šta im je obojici Izetbegovićev sin odgovorio: ¨A gdje je taj narod bio dok je moj babo bio u zatvoru!?¨, iz čega se, ali i iz niza drugih dokaza, vrlo lako izvlači jasna psihološka teza o osjećaju nekadašnjih Mladomuslimanskih porodica da su država i narod njima dužni i ma šta im uzeli i radili opet im ne mogu vratiti ono što su im ¨uzeli¨ dok su šutjeli ¨kada je njihov babo bio u zatvoru¨.

Općine USK

                             

STRANKA DIJASPORE PROMO VIDEO

PayPal Donacija za projekat "Ljuta Krajina"

Unesi iznos donacije.

Joomla Paypal Donations Module

SDBIH-klikni otvori pogledaj

Intervju

Intervju sa predsjednikom Regionalnog boračkog udruženja 'Sove Krajine'

Gospodine Bajriću, Vi ste predsjednik Regionalnog boračkog udruženja organizatora otpora 'Sove Krajine'; u zadnje tri godine odaslali ste na stotine saopćenja i tekstova o lošem stanju u društvu, USK i BiH. Za Vas se slobodno može reći da ste revolucionar, pa i buntovnik, jer ste učesnik na svim protestnim okupljanjima i javno ste pozivali građane da izlaze na proteste. Pa idemo redom. Zašto su protesti stali? Zašto ste se priključili Stranci dijaspore BiH? I zašto baš ta stanka, pored toliko domaćih stranaka i raznih drugih političkih subjekata u BiH?  

DF-klikni otvori pogledaj