ljutakrajina baner

RBIH

 • Aug 29 , 2015

   

  Sinoć je u Zavidovićima oko 00,30 sati veliki požar zahvatio pogone tvornice montažnih kuća ''Krivaja''.Vatrogasci pokušavaju požar staviti pod kontrolu ali kapaciteti vatrogasaca su veoma mali u odnosu na obim požara. Trenutno vatrogascima najviše problema zadaje vatra u pogonu u kome se lakiraju dijelovi montažnih kuća. U pomoć vatrogascima iz Zavidovića pristigle su kolege iz Zenice, Žepča, te Maglaja.Da se radi o požaru velikih razmjera potvrđeno je i iz operativnog centra MUP-a ZDK. - Požar je velikih razmjera i riječ je o velikoj materijalnoj šteti. Vatrogasci su već angažovani na gašenju požaru, pomoć je zatražena i od vatrogasnih službi iz susjednih općina, iz Maglaja, Zenice i Žepča, kazao je dežurni operativni MUP-a ZDK. Informacija o ljudskim žrtvama za sada nema. 

   

 • Aug 28 , 2015

  SARAJEVO – Delegacija Kantona Sarajevo danas je položila cvijeće na mjesto masakra u ulici Mula-Mustafe Bašeskije do broja 64 (sjeverni ulaz u Gradsku tržnicu), u znak sjećanja na 43 ubijenih Sarajlija.

 • Aug 28 , 2015

   

  Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, nakon višemjesečne istrage koja je provedena u suradnji sa Državnom Agencijom za istrage i zaštitu-SIPA i MUP- om RS, podigao je optužnicu protiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. Optuženi se terete da su tijekom rata i oružanog sukoba između Armije RBiH i VRS, na području Srebrenice i Bratunca, u svojstvu zapovjednika i pripadnika snaga Armije RBiH, postupali protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija.

 • Aug 19 , 2015

  Predsjednica Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini (UZOPI) Mirhunisa Zukić kazala je da su, na osnovu istraživanja koje provode od 2013. godine pa do danas, zabilježili da je oko 68.000 građana napustilo BiH.

 • Aug 17 , 2015

  Ostat će upamćeno i zapisano, da će se sasvim sigurno na vrhunskim svjetskim akademijama košarkaške igre, ali i sporta općenito do u najsitnije detalje razraditi put kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine do vrha Evrope, do titule najboljih Starog kontinenta. Evo i zašto:

Kolumne

Satira


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/ljutakra/public_html/modules/mod_jtricks_custom_advanced/mod_jtricks_custom_advanced.php on line 10

Općine USK

                             

Sloboda govora

JA SAM PONOSNI UNUK PARTIZANA

 Ljuta Krajina Istini u oči gledaju samo istinski ljudi. Njih spaja istina. Istinske ljude ne može razdvojiti, podjeliti, prevariti laž, zavesti nikakva i ničija propaganda. Njih vodi i štiti istina. A istina je jedini saputnik vremena – svjedoka i sudije.Malo je danas istinskih ljudi. Malo je onih koji nisu podlegli paranoji, propagandi, koristoljublju. Malo je onih koji su bez obzira na sve nedaće, izolacije, životne opasnosti, ostali ono što jesu – ljudi. Autora ovog članka, Srđana Šušnicu treba te pročiti.. Zašto? Pa zato jer je ovo primjer o buđenju građanske svijesti kod mladih i obrazovanih ljudi. Autor: Srđan Šušnica

PayPal Donacija za projekat "Ljuta Krajina"

Unesi iznos donacije.

Joomla Paypal Donations Module