Represivna politika radikalizacije tradicionalnog bosanskog Islama u Cazinu

Na portal Ljuta Krajina po drugi put grupa imama (hodža) Medžlisa IZ-e Cazin i džematlije obraćaju se otvorenim pismom i traže da javnost bude upoznata sa njihovim problemima u džematima koje se vode pritiscima represivnih mjera i provodi Medžlis IZ-e Cazin u "projektu" centralizacije građanskog novca.

Naime imami i aktivne džematlije tvrde da su pod represivnim mjerama politike koju provodi Medžlis IZ-e Cazin uz pomoć interesno-političkog lobija (ASDA). Da pod svaku cjenu žele u kompletan Medžlis IZ-e Cazin instalirati svoj politički kadar i tako pokriti i kontrolirati ovu institucijalnu jedinicu IZ-e u BiH, na ovim Krajiškim prostorima.

Zbog mogućih napada na život i tjelo pa i porodice imama i aktivnih džematlija, portal Ljuta Krajina neće izaći sa imenima i prezimenima isti, koji traže da se prekine političko djelovanje stranke ASDA kroz njihove džemate, nasilnim putem njihovog djelovanja, raspuštanjem njihovih džematski odbora, uvođenjem povjereništva korištenjem i iskorištavanjem  IZ u političke svrhe i njenu totalnu degradaciju kao institucije IZ-e u BiH. 
Ovim putem javno postavljaju ptanje reis ef.Kavazoviću dali će i dalje šutjeti nad ovom istinom i progonom čestiti imama i džematlija?
 Mi Krajišnici znamo da je šutnja nad istinom - je odobravanje iste.

Poštovani čitaoci građani ove zemlje, Krajišnici, poštovani novinari svih elektronskih i pisanih medija u BiH  Vama se upućuje ovo pismo da pročitate i razmislite kud ovo sve ide, i  kako se nasilnička uloga jedne političke stranke ASDA nasilno unosi i stavlja pod okrilje dogmatske vehabijske politike i pljačke, koristeći instituciju IZ-e za lažiranje prijava policiji, degradacija imama, džematski odbora i časni ljudi džematskih aktivista kao nepodobnih vjernika, kaže se u prilogu otvorenog pisma.

Radikalizacija i bilo kakvih nasilnih promjena tradicionalnog bosanskog Islama nije viđena niti je zabilježena sa ovakvim nasrtajem u totalitarnom jednopartijskom komunističkom sistemu bivše nam Jugoslavije, a danas gdje je izvršena demokratizacija i sloboda, sve je manje i demokratije i slobode za čestite vjernike i imame.

Ljuta Krajina će pomoći novinarima i medijskim kućama u istraživačkom radu radi snimanja istine na terenu i uputiti ih na adrese sa kojima raspolaže i gdje su sve problemi izraženi u Općini Cazin.

U prilogu otvoreno pismo

Izvor: Ljuta Krajina 21. oktobra 17.

U prilogu ponavljamo članak objavljenog dana 16. Marta 2017 na istu i sličnu temu problema u IZ općine Cazin

Džematski odbori Cazin traže da Islamska Zajednica u BiH spriječi kriminalne radnje interesnih skupina u Cazinu

Na adresu portala Ljuta Krajina stiglo je reagovanje Džematskih odbora općine Cazin sa kojim Džematski odbori Cazin traže da Islamska Zajednica u BiH spriječi kriminalne radnje interesnih skupina koje predvode Ef. Topčagić i Ef. Mujakić u Cazinu.

Pismo upućeno Islamskoj zajednici a Javnosti prenosimo u Cjelosti 

 

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net