Građanska Rezolucija o nužnosti Ustavnopravnog uređenja zemlje poziva građane na podršku i solidarnost braniteljima BiH za Dan 12. Juna 5 do 12 sati po svim gradovima i općinama u BiH

Vijeće građana BiH poziva na podršku braniteljima

Iako smo službeno 11. oktobra 2017. godine zakazali  i najavili masovne građanske mirne  proteste po svim općinama i gradovima širom BiH. Ovog puta Građanska Rezolucija koja je pod pokroviteljstvom Vijeća Građana BiH poziva građane da se solidarišu sa najugroženijom populacijom branitelja i stanu u njihovu odbranu dostojanstva.

Nemožemo samo tako puko posmatrati na naše sugrađane i saborce kad kažu da su im porodice gladne, još ako znamo da su te naše ranjive kategorije boraca još izložene vrbovanju radikalnih ekstremističkih grupa i pokreta onda svaki alarm treba biti uključen.  

Moramo imati solidarnosti i odgovornosti jer živimo u fašističko uređenoj zemlji gdje fašisti upravo vrbuju socijalno ugrožene katrgorije u svoje prljave rabote a kad dođe po zlu za nas sviju onda  ćemo se baviti osudama i posljedicama a ne uzrokom koje dovelo do posljedica u kojem smo svi mi donekle suodgovorni i odgovorni.

PTSP, Suicide branitelja, nasilje u porodici nesmijemo shvaćati kao isključivo individualan čin, jer postoje uzroci u društvu koji jako utječu na takav oblik njihovog  ponašanja a jedno od njih je onemogućavanja njihovog  prava na socijalno zbrinjavanje  kroz borački dodatak.

Stoga, izađimo svi, ako nemožete doći dati potporu u Sarajevu, Izađite bar svaki Dan pred vašu Općinu - Grad počev od ponedjelka 12. Juna sa početkom 5 do 12 sati i bar na jedan do dva sata suosjećajte se sa ovom kategorijom branitelja.

 

Mi smo krenuli sa građanskom Rezolucijom iz Zgrade AVNOJ-a u Bihaću 7 Februara 2017.

Naš cilj naših protesta ako je moguće prije ako ne onda krenimo od 11 oktrobra kad trebamo stati u odbranu Građanske Rezolucije u kojoj se traži i zahtjeva od međunarodne zajednice da kroz svoje daljnje angažovanje kroz okvirni mirovni sporazum u BiH, kao protektori u BiH, u potpunosti izmijene fašistički Aneks 4., Ustav Bosne i Hercegovine.

Rezolucija nije ništa drugo nego pritisak nas građana BiH koja ide prema Međunarodnoj zajednici, tražeći da se inplementiraju i sprovedu presude Međunarodnog suda a koje se odnose prije svega na presude Sejdić – Finci, Pilav i Zornić. Kako te presude nisu u mogućnosti da sprovedu domaće vlasti, to treba da inplementira Međunarodna zajednica na osnovu svojih ovlaštenja iz Sporazuma za mir u BiH.

Vijeće Građana BiH

Bihać 10.06.17.

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net