Amir Reko vođa Pokreta Most 21 u Krajini sa ciljem da kaže da je spreman stati na čelo Građanske civilizirane pobune

 

U povodu 'Građanske Rezolucije' o nužnosti Ustavnih promjena u BiH u kontekstu 'Vijeća Građana Bosanske Krajine' organizuje se sastanak građanskog aktivizma zainteresiranih slobodoumnih građana na ovu temu, dana subota 13. Maj sa početkom od 13 sati u Hotelu Sedra, sa već afirmisanim pokretom MOST 21 i poznatim Amirom Rekom na čelu.

Cilj je učvrstiti vezu sa pokretom MOST 21 i pokrenuti Građansku Rezoluciju po njenim već prezentiranim projektnim aktivnostima.

Vrlo je važno da se mi ovom Građanskom Rezolucijom obraćamo međunarodnoj zajednici koja u suštini drži svojim protektoratom ovu zemlju, pa stim ima velikih krivica samim tim što je sve to kod nas i započelo od 90-ih godina, a i nakon realizacije Dejtonskog sporazuma i anex-a 4. koji je postao diskriminirajući i anti građanski Ustav nama u BiH.

To je u suštini dokument koji najviše donosi diskriminaciju svih građana. Međunarodna zajednica nas je uvukla u ovu situaciju u kakvoj smo sada, prema tome tražimo da se našim pritiskom potrude da nas izvuku iz ove situacije kaže Bajrić Senad kordinator koji će biti kordinator i voditelj ovog skupa u Cazinu.

Da li je ovo nastavak aktivnosti kada je na održanom sastanku Inicijativnog odbora Ustavnopravne demokratske asocijacije Vijeća Građana BiH održane 5. 4. 17. u Sarajevu zaključeno da će  biti pokrenuti i održani najavljeni prvi Masovni građanski protesti a koji su zakazani za 11. oktobar ove godine. Bajrić odgovara DA.

Radimo na afirmaciji Građanske Rezolucije i okupljamo ljude i pokrete koji će prihvatiti naše već započete projektne aktivnosti. Sa Amirom Rekom na ovu temu sam razgovarao više puta telefonom i drago mi da ću se snjim susresti u Krajini. Amir Reko je naša simpatija i čovjek za kojeg mislim da jedino ima pravi i jasan stav, ima i gard prema sadšnjoj situaciji u BiH.

Nećemo ići prema vlastima u BiH, zaobiđeni će biti za sad u širokom luku, naš rad i aktivnosti ćemo usmjeriti isključivo prema Međunarodnoj zajednici. Naše aktivnosti, koje ćemo raditi na području cijele BiH, jesu da se naša Rezolucija implementira u cijelosti. Tražiti ćemo da Građanska Rezolucija koja je notarski obrađena i dostavljena na adrese Međunarodne zajednice dostigne svoj nivo kroz buđenje građanke svijesti a ujedno da bude politički akt svih građana u BiH kako bi implementirali sve presude koje su donešene a tiče se uspostave građanske i sekularne Ustavom uređene zemlje BiH. Međunarodna zajednica ima i MORALNU obavezu prema Bosni i Hercegovini da uredi Ustav BiH sa svojim ekspertnim pravnim timovima kako to danas Ustav imaju savremene Evropske i napredne svjetske zemlje, jer se upravo na ovoj teritoriji BiH desio brutalni, krvoločni rat, koji je rezultirao genocidom i nedužno stradanje svih građana kojeg su Europske zemlje sa ove vremenske distance, dozvolile! 

Izvor: Ljuta Krajina

 

 

 

 

 

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net