VIDEO - Građanska Rezolucija / Međunarodna zajednica je odgovorna za sadašnje stanje u BiH

 
Nakon što je prisutnima pročitala Građansku Rezoluciju, za medije Enisa Bukvić  kaže da je ovo tek promotivno predstavljanje da nakon Bihaća, Sarajeva uspješno se promovirala i u Gradu Mostaru.

Enisa Bukvić, građanka BiH koja živi u Mostaru i spisateljica, sudjelovala je u organizaciji i pripremi ove inicijative u Mostaru jer smatra da je to njena dužnost kao intelektualke i građanke ovoga grada.

“Vrlo je važno da se mi obraćamo međunarodnoj zajednici koja u suštini ima velikih krivica samim tim što je sve to kod nas i započelo od 90-ih godina, a i nakon realizacije Dejtonskog sporazuma koji je postao Ustav nama u BiH. To je u suštini dokument koji najviše donosi diskriminaciju u BiH. Međunarodna zajednica nas je uvukla u ovu situaciju u kakvoj smo i sada, prema tome tražimo da se potrude i da nas izvuku iz ove situacije. To je isto i režiser Danis Tanović govorio u svom filmu ‘Ničija zemlja’ kada na kraju Bosanac koji ostaje na mini Ujedinjenih nacija i nitko ne može da ga spasi, a mogle su UN tu minu ispod njega skloniti. Ovu ideju nismo mi izmislili, naši intelektualci su je već shvatili, a mi samo promoviramo taj put koji je već započet”, izjavila je Bukvić

 Mi smo danas upriličili da svi zaintereserini mogu dati svoje prijedloge i sugestije na sastavljenu Rezoluciju, koje će naš tim razmotriti u svojim dopunama koji se tiče na sam tekst Rezolucije. U suštini male su primjedbe i korekcije koje se predlažu od strane prisutnih učesnika rasprave na trećoj sesiji Građanske Rezolucije u Mostaru.
 
 
 
 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net