UBIO 19 OSOBA U CENTRU ZA INVALIDE: Dosta mi je hendikepiranih, najbolje bi bilo da nestanu!

UBIO 19 OSOBA U CENTRU ZA INVALIDE: Dosta mi je hendikepiranih, najbolje bi bilo da nestanu!

Pomahnitali muškarac naoružan noževima i drugim oštrim predmetima upao je u noći s ponedjeljka na utorak po lokalnom vremenu u centar za osobe s invaliditetom u japanskom gradu Sagamihari, zapadno od Tokija, te je ubio najmanje 19, a povrijedio najmanje 25 osoba, od čega 20 teže. 

Napadač, 26-godišnji Satoshi Uematsu, bivši zaposlenik centra koji je ondje radio od decembra 2012. do februara ove godine, razbio je jedan od prozora centra te je, ušavši u prostorije, počeo noževima ubadati svakoga na koga je naišao.

Oko 3 ujutro odvezao se do policijske stanice, a policajcima je rekao što je učinio.

"Dosta mi je hendikepiranih. Bilo bi najbolje da svi nestanu", citirala je njegove riječi policija, koja je u njegovom automobilu kasnije pronašla vreću punu noževa i drugih oštrih predmeta, a neki od njih su bili krvavi.

Japanska televizija NTV izvijestila je, pozivajući se na neslužbene izvore, da je Uematsu navodno bio bijesan jer je u centru dobio otkaz.

Izvor: Avaz.ba 

LjutaKrajina.NET

NAPOMENA: Poštujući slobodu govora portal Ljuta Krajina je omogućio svim građanima pristup javne riječi iza kojih stoji autor naznačenog teksta, kao i posjetiocima da slobodno komentarišu članke poštujući pravila javne riječi.

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net