FAX ZA FAŠIZAM - KAKO POSTATI FAŠISTA

 

VALJA MENI NA "FAX"


ŠTA JE FAŠIZAM?

Piše Nedžad Imamović


Napisah ja knjigu "Povijest Bosne za početnike" Sav ja sretan... drago meni, pravo, materi mi...
Kad ja na FB a tamo neki historici meni kažu da ja ne znam šta je šta a "spešl" po pitanju fašizma!

Pitam ja za Tita, Koču, Dizdareviće, Katu, Savu a oni meni da su oni fašisti!

I tako za ove danas historičare i "antifašiste"; naš Tito je fašista!?!?
Čuj to!?
Što li majku mu, kontam ja, valjda je čovjek pucao na Hitlerove, Antine i Nedićeve, naciste i fašiste...
E, sad ove moje "antifašiste" imaju "čageta" neka za istoriju i fašizam a meni "viču" da ja nemam i da onda ćutim...

Ček' malo, nisam ni ja "travu pas'o", pođem ja "misliti" k'o "oni" - pa, sam u sebi: da nisu i Hitler ili Draža, Anto i poneki handžarac, onda bili antifašisti te pucali na Musolinija???

Mislim... sjetih se ja, ima i internet i nekakvih slika k'o u galeriji nekoj te ja tamo kad: Hitler, Anto, Dražo, Musolini, reis Fehim, fra-Lojzo... "slikavaju" se, ljube se k'o pederi a "niđe" mog Tite!!!

Jebi ga sad, zapetljah se ja pravo, ništa meni sad nije jasno???

Valja meni, sad, pitati to one "najjprve" u antifašizmu; onog historičara, ministra za fašizam, ne mogu se sjetiti imena, ma onaj gore u Zagrebu, ili Šešelja (njega sam upamtio kad je bio gore "na Sarajevu" s onim , kako se zove - ma onaj 100 za jednog, k'o onda Švabe 41.), i on je dobar po pitanju fašizma, doktor čo'j'k a nije džaba ni u Hagu bio 12 godina a možda zna šta i mladomusliman Bakir, jebi ga čo'j'k je presjednik, nije on budala k'o ja ili onaj ljljan-efendija, ma onaj "tamo daleko" što je...

Ma, valja meni upisati fax -historiju da i ja budem pametan; samo ne znam da li bi u Foči, Lištici ili u Travniku ili na svakom po tri mjeseca pa onda diplomu u ''padže'' i da onda i ja znam ko su fašisti - klerofašisti  a ko nisu. A ne da me 'vako nepismena šaltaju do groba, jebi ti to, papir je papir...

Nedžad Imamović

____________________________________

I treba da škola pojasni đacima riječ šta je ''fašizam i fašista'' kako ne bi bilo konfuzija. A krenimo od prve lekcije sa pitanjem profesorima. Da li Mi živimo u fašističko uređenoj zemlji? I kako se zovu ljudi - građani koji žive u tako društveno uređenom sistemu svoje zemlje ?

LjutaKrajina.NET

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net