Kolumnisti Draganu Bursaću prijete smrću zbog teksta na Al Jazeeri

Piše: Mladen Obrenović
 
BH novinari su osudili prijetnje smrću koje je zbog teksta o skupu podrške Mladiću u Banjoj Luci dobio Dragan Bursać.
 

Kolumnistu Al Jazeere Balkans, Draganu Bursaću upućene su prijetnje smrću zbog teksta „Slavi li Banja Luka srebrenički genocid?“, u kojem iznosi svoje stajalište o najavljenom skupu podrške Ratku Mladiću, optuženom za najteže zločine počinjene u BiH. Skup je najavljen za 11. srpnja, na dan u kojem se obilježava godišnjica srebreničkog genocida.

Korisnik Facebooka, koji koristi nickname „Čaruga Stanisavljević“ pogrdnim se riječima obratio Bursaću, poručivši mu da će „doći na penal“, ali i da je „penal dosuđen“. Takvu su poruku prijetnjom smrću ocijenili u Udruženju/udruzi BH Novinari te odmah pozvali nadležne da reagiraju. I sâm Bursać se pokušao obratiti, putem zaštićenog broja telefona, policijskom službeniku zaduženom za takve prijetnje, no nije uspio dobiti policajca.

„Odmah sam se obratio policiji jer sam ranije dobio taj, zaštićeni broj policijskog službenika koji je zadužen za ovakve slučajeve. Međutim, volšebnim čudom taj je broj trenutno nedostupan. Povod da dobijem takav broj jeste bio jedan napad, također prijetnje smrću koje sam dobio ranije. Danas to nisam uspio i trebao bih proći kroz svu tu proceduru da bih uopšte prijavio da me neko maltretirao kao ugroženu osobu“, rekao je Bursać u izjavi za Al Jazeeru.

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net